Drvena, PVC i ALU Stolarija

Drvena Stolarija

U okviru Sektora za proizvodnju organizirana je proizvodnja drvene fasadne i unutrašnje stolarije kao i proizvodnja pločastog namještaja koja se odvija na lokaciji Vranduk-Lipice udaljenoj oko 16 km od Zenice i u neposrednoj je blizini puta M-17. Postojeći objekat je ukupne površine 1.300 m2 i raspolaže svom neophodnom infrastrukturom za nesmetano odvijanje tehnološkog procesa.

Procesom je obuhvaćena proizvodnja drvene stolarije i to: sobna vrata lesomal, furnir i masiv, ulazna vrata, prozori i balkonska vrata te pločasti namještaj. Trenutni raspored mašina je grupni i prilagođen proizvodnji određenih grupa proizvoda. U prizemlju objekta instalirani su strojevi za proizvodnju sobnih i ulaznih vrata, prozora i balkonskih vrata, dok je na spratu objekta instalirana oprema za proizvodnju pločastog namještaja. U sklopu objekta nalazi se i skladište repromaterijala neophodnog za proizvodnju.

Proizvodni program

Sobna vrata:

Vrata sobna, lesomal (bukva, hrast, trešnja I sl)

Vrata sobna, “kraft master Anadolija”,

Vrata sobna, furnir (bukva, hrast I sl.),

Vrata sobna “kraft master fine line” (hrast),

Vrata sobna, masiv (J/S, bijeli bor, hrast I sl),

Ulazna vrata, masiv

Prozori i balkonska vrata

Trenutno je uposleno desetak radnika na proizvodnji stolarije i pločastog namještaja, uključujući i radnu jedinicu za rezanje i kantiranje iverastih ploča. Mjesečni kapacitet prouzvodnje je oko 150 sobnih vrata i oko 50 prozora i balkonskih vrata. Pločasti namještaj se za sada radi po narudžbi.

Investicionim programom proizvodnje stolarije predviđeno je proširenje asortimana proizvodnje te povećenje kapaciteta proizvodnje kroz nabavku savremenih CNC strojeva za serijsku proizvodnju, a što će omogućiti uvođenje novih, složenijih, proizvoda u proizvodni process.

Posebna pažnja poklanja se kvaliteti proizvoda, a posebno kroz korištenje odgovarajućih repromaterijala, kontrolu nabavki, kontrolu tehnološkog procesa i kontrolu gotovih proizvoda.

KONTAKT Telefon: +387 (0)32 676-259

PVC i ALU Stolarija

Proizvodni pogon PVC & ALU stolarije nalazi se u Zavidovićima. Djeluje kao poseban sektor “Metali” Zavidovići, u sklopu kompanije Almy d.o.o.

Proizvodno – poslovni program:

 • Aluminijska i PVC Stolarija
 • Aluminijske staklene fasade
 • Ventilirajuće fasade
 • Čelične konstrukcije i bravarija
 • Metalna galanterija
 • Protivpožarna vrata
 • Limarski i krovopokrivački radovi
 • Suha montažna gradnja
 • Termoizolaciono staklo
 • Izrada i montaža sistema grijanja
 • Izrada i montaža sistema ventilacije

Reference: Raiffeisen Bank Zenica/Zavidovići, Akova, Gradska Arena Zenica, Benzinska pumpa Almy II Zenica, Tursko-Bosanski Koledž, Atom Vitez, Bellona Zenica, Bellona Sarajevo, Caffe Brazil Sarajevo, Privatni stambeni objekti

Detaljnije informacije možete pronaći na Almy Metali

KONTAKT Telefon: +387 (0)32 878-048